Lyhytterapia

Katse tulevaisuuteen, voimavarakeskeisyys

Ratkaisukeskeinen terapia on toivon terapiaa. Se on konkreettista, ihmisen omasta arjesta ammentavaa terapiaa. Katse on enemmän tulevaisuudessa kuin menneessä, mutta mennyttäkään ei unohdeta, jos sillä on merkitystä nykyhetken käyttäytymiseen ja toimintatapoihin.

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on voimavarakeskeistä asiakkaan vahvuuksia korostavaa. Keskeisenä ajatuksena on, että asiakas on aina oman elämänsä asiantuntija. Terapiassa korostetaan toivoa ja herätellään ja nähdään pikkuhiljaa mahdollisuuksia. Katse on tulevaisuudessa, menneisyyttä tarkastellaan erityisesti voimavarakeskeisestä näkökulmasta. Ratkaisukeskeinen terapia on konkreettista, ihmisen omasta arjesta ammentavaa terapiaa. Ratkaisukeskeisessä lyhytterapiassa asiakkaan omilla tavoitteilla ja ideoilla on suuri merkitys. Terapiassa pyritään lisäämään asiakkaan toiveikkuutta ja lisäämään luottamusta omiin kykyihin. Muutos elämässä on jatkuvaa, muutoksen suuntaan pyritään vaikuttamaan positiivisesti. Asiakas itse määrittelee, milloin kokee olonsa riittävän helpottuneeksi tai tasapainoiseksi.

Ei lähetettä, ei diagnoosia

Lyhytterapiaan et tarvitse erikseen diagnoosia etkä lääkärin lähetettä. Pääset nopeasti keskustelemaan mieltäsi painavista asioista. Et sitoudu vuosien terapiaan vaan hoidon kesto räätälöidään tarpeesi mukaan sopivaksi.

Lyhytterapia ei ole psykoterapiaa eikä Kelan kuntoutuspsykoterapiaa. Käynnistäsi ei tehdä merkintöjä virallisiin tietokantoihin eikä raportoida ulkopuolisille tahoille. Jos lyhytterapia ei ole sinulle riittävä hoitomuoto, lyhytterapeutti ohjaa sinut eteenpäin lääkärille tai psykoterapeutille.

Vaikuttavaa

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on vaikuttavaa. Tuloksia saadaan yleensä 5-25 tapaamisen aikana.

Valitse koulutettu terapeutti

Valitessasi terapeuttia tarkasta aina terapeutin koulutus sekä pohjakoulutus. Siria sertifiointi tarkoittaa, että terapeutilla on pohjakoulutuksenaan laaja terveys-, sosiaali- tai kasvatusalan koulutus ja usein myös pitkä työkokemus. Tämän päälle tulevat lyhytterapeuttiopinnot, jotka vievät 2-2,5 vuotta ja ovat jatkokoulutusta edellä mainituille ammattilaisille. Psykoterapeuttiset valmiudet tarkoittavat laajaa opintokokonaisuutta psykoterapian ja psykiatrian kysymyksistä sekä hyväksytysti suoritettua lopputyötä. Siria sertifioituna lyhytterapeuttina opiskelen myös tämän kokonaisuuden. Sertifioidun lyhytterapeutin tiedot viedään opetushallituksen Koski-tietovarantoon.

Copyright Mielenlataamo (Y-tunnus: 2956920-9) – All rights reserved

%d bloggaajaa tykkää tästä: