Lyhytterapia: yksilö- ja pariterapia

KATSE TULEVAISUTEEN, VOIMAVARAKESKEISYYS, TOIVO

Ratkaisukeskeinen terapia on toivon terapiaa. Se on konkreettista, ihmisen omasta arjesta ammentavaa terapiaa. Katse on enemmän tulevaisuudessa kuin menneessä, mutta mennyttäkään ei unohdeta, jos sillä on merkitystä nykyhetken käyttäytymiseen ja toimintatapoihin.

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on voimavarakeskeistä asiakkaan vahvuuksia korostavaa. Keskeisenä ajatuksena on, että asiakas on aina oman elämänsä asiantuntija ja ratkaisukeskeisessä lyhytterapiassa asiakkaan omilla tavoitteilla ja ideoilla onkin suuri merkitys. Terapiassa korostetaan toivoa ja herätellään ja nähdään pikkuhiljaa mahdollisuuksia. Toiveikkuuden kautta lisätään ja löydetään luottamusta omiin kykyihin. Muutos elämässä on jatkuvaa, muutoksen suuntaan pyritään vaikuttamaan positiivisesti. Asiakas itse määrittelee, milloin kokee olonsa riittävän helpottuneeksi tai tasapainoiseksi.

EI LÄHETETTÄ, EI DIAGNOOSIA, EI KIRJAUKSIA

Lyhytterapiaan et tarvitse erikseen diagnoosia etkä lääkärin lähetettä. Pääset nopeasti keskustelemaan mieltäsi painavista asioista. Et sitoudu vuosien terapiaan vaan hoidon kesto räätälöidään tarpeesi mukaan sopivaksi.

Lyhytterapia ei ole psykoterapiaa eikä Kelan kuntoutuspsykoterapiaa. Käynnistäsi ei tehdä merkintöjä virallisiin tietokantoihin eikä raportoida ulkopuolisille tahoille. Jos lyhytterapia ei ole sinulle riittävä hoitomuoto, lyhytterapeutti ohjaa sinut eteenpäin lääkärille tai psykoterapeutille.

VAIKUTTAVAA

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on vaikuttavaa. Tuloksia saadaan yleensä 5-25 tapaamisen aikana.

TERAPEUTTIA VALITESSA

Valitessasi terapeuttia tarkasta aina terapeutin koulutus sekä pohjakoulutus. Siria sertifiointi tarkoittaa, että terapeutilla on pohjakoulutuksenaan laaja terveys-, sosiaali- tai kasvatusalan koulutus ja usein myös pitkä työkokemus. Tämän päälle tulevat lyhytterapeuttiopinnot, jotka vievät 2-2,5 vuotta ja ovat jatkokoulutusta edellä mainituille ammattilaisille. Psykoterapeuttiset valmiudet tarkoittavat laajaa opintokokonaisuutta psykoterapian ja psykiatrian kysymyksistä sekä hyväksytysti suoritettua lopputyötä. Siria sertifioituna lyhytterapeuttina opiskelen myös tämän kokonaisuuden. Sertifioidun lyhytterapeutin tiedot viedään opetushallituksen Koski-tietovarantoon. Terapian onnistumisen kannalta merkittävää on terapeutin ja asiakkaan välinen yhteistyösuhde. Teen kaikkeni, jotta tuntisit olosi kanssani hyväksi, turvalliseksi ja kuulluksi.

Copyright Mielenlataamo (Y-tunnus: 2956920-9) – All rights reserved

%d bloggaajaa tykkää tästä: